Only a few things will catch your heart

Japp, jag blec såld på mitt förra inlägg.. Tankarna kom igång.

Vad är passion?

Jag vet inte.. Jag har väl egentligen aldrig riktigt känt den känslan för en annan individ. Hur definerar du passion? Är det en känsla? Är det en alldeles särskild känsla? Upplever alla den här känslan på samma sätt i så fall? Hur ska man veta, allt är ju individuellt?

I mitt huvud och som i många andras kan jag tro, är att det är ett eldigt förhållande till en annan människa. Jag säger "till en annan människa" eftersom passion  mina ögon inte behöver existera enbart i ett parförhållande.

Många skulle nog säga att passion är ett eldigt band till någon eller något. Till en person ser definitionen ofta ut som som film, man kan inte hålla sig ifrån varandra, händerna vandrar över kropparna.. man sliter och drar otåligt i varandras kläder, och sen gör killen ett film-move och sliter sönder de irriterande trasorna.. man trycker frenetiskt upp varandra mot väggarna och pressar hårt läpparna mot varandra. Skrivbordet rensar mannen på grejer med ett enda svep för att sedan brutalt slänga upp sin kvinna och fortsätta med ett enda mål...



Den här eldiga målande scenen beskriver ganska bra hur jag tänker på ordet passion, det är passionen som filmatiserats sååå många gånger. Den känsla så många pratar om och alla drömmer om. En eldig känsla, en frenetisk känsla, något eller någon man brinner för som en en inre eld.
Eller så är det helt enkelt den äkta djuriska driften vi alla har i oss som får frispel när vi träffar någon som kanskar hormonellt och så matchar oss bra? Nu vet hur vissa lukter attraherar det motsatta könet och allt det där med undermedveten dragningskraft pga koppsligkemi.
Kanske är det bara det? Kemin hos en annan människa tilltalar oss så mycket att de naturliga drifterna eggas till den gräns att inget annat finns i tankarna än just den människa man är med och målet man jobbar mot... So to speak. ;)



Men kan passion även defineras av det lugna livet? Helt enkelt en pirrande känsla i magen som aldrig försvinner? Ett mysande par vid havet, blickande ut mot en gyllene solnedgång långt borta i horisonten?

Jag har hört även denna definition av passion. Det är den här passionen, den mindre eldiga, mer tillgivna, typen av kärlek. Att passion är en del av kärlek, den del av det som aldrig försvinner. Att passionen skulle vara den del i kärleken som alltid finns kvar, passionen finns i de förhållanden där den pirrande känslan och lyckan av att tillbringa sin tid med sin kära. Det där som aldrig försvinner. En vän till mig tyckte att ett tecken på att passion finns är när du ser de gamla människorna som tillbringat hela sina liv tillsammans, de är gamla och grå på 80 år. Men de håller fortfarande handen, de gosar i soffan och utbyter en och annan kärleksfull puss. Blickar utbyts, men vad ingen vet är att även ord utbyts, de förstår varandra även i tystnaden. Eller ja, det är åtminstone hur man hoppas att det är. :)
Att detta skulle vara definitionen på passion, det andra skulle kalla "forever lasting love", att kärlek finns i mångt och mycket och är en känsla vi har för mer än en. Men kärlek med passion är något som aldrig försvinner.



En annan typ av passion som jag tänker mig, är den typ som denna bild illustrerar så perfekt. Passion för något annat än en människa, till exempel musik.
Man blir helt uppslukad, man älskar ad man gör, lyckan man känner, hur det spritter i kroppen, den höga koncentrationen för att uppnå en ännu högre form av extas, inget existerar utom den här enskilda grejen.
Till exempel något som speler ett instrument, gitarrister och pianister som spelar och spelar tills fingertopparna har nött bort sin hud, de som lyssnar och lyssnar tills öronen värker.

Den här exhalterande, hypnotiska känsla man får som bokstavligttalat stänger ute resten av världen. Alla fem sinnena är på fokuserat enbart på det objekt där passionen skapas. Man lever och andas den person eller sak som framkallar denna otroliga känsla.

Den här bilden till exempel. Jag älskar den. Det är en perfekt bild som summerar hur man känner sig innuti när man befinner sig i en känsla av passion. I alla fall är det så jag tror att det är.  Det känns som om man vill spela och spela och spela tills man inte kan spela mer om det är där din passion ligger. Spela tills fiolen börjar brinna, skrika ut alla känslor som bubblar inom sig. Bara leva enbart i sin passion.

Haha nej gud vilket inlägg alltså. Ibland blir man uppslukad! Det är svårt att få ut i text vad man ser framför sig i huvudet, men det är värt ett försök. :)

Passion verkar vara så fantastiskt. Jag längtar verkligen till den stund jag möter någon som får definitionen av passion att kännas lika klar och självklar som luften i andas.
Det verkar så vackert. Måste upplevas.

Vet du vad passion är?

No longer the lost, do longer the same

JAG FAR IMORGON!! :O Till Stockholm alltså. :)  Får ni hoppas på att jag kommer levade tillbaka. ;) hehe nej okej jag är inte orolig.
Men peppad som fan är jag! Känns så jävulskt skoj att bara göra vad man känner för, leva lite. Sen så har jag ju för övrigt bara varit i Stockholm en enda gång förut så hur kan bara vara annat än nöjd?

Jag har så höga förhoppningar på morgondagen så det är ju kanske inte riktigt sådär super bra... Men vad gör man liksom? Peppen är för stor!  Så, som ni vet så kommer jag att vara inaktiv en eller ett par dagar framöver, men jag lovar att berätta allt sen! ... Kanske ;)

Från en sak till en annan så hittade jag ett jätte bra citat också!

"Love can sometimes be magic. But, magic can sometimes.. just be an illusion."

Tycker att det stämmer in så bra, för i alla fall jag ( jepp nu blir det personligt, varning! ) vill ju att personen jag älskar och är tillsammans med är den rätta för mig. Inte bara för någon månad utan för mer än så. Sen kanske man inser att så inte är fallet men man vill inte ge den insikten rätt utan man gör att man kan för att tränga bort dom tankarna och sen fortsätter man kämpa för att få sitt förfallna förhållande att fungera, som för att bevisa för sig själv att man inte valt fel än en gång. När det rangliga pusslet tillslut kollapsar så kanske man inte vill släppa taget, man kanske skäms för att amn inte är så ledsen som man borde vara? Nu vet hela den där film-grejen där personerna som separerat inte kan sluta tänka på varandra ni vet, can't eat, can't sleep. Hela den grejen, finns inte det så kanske man rent av försöker tvinga sig att känna så för att man önskar att det var den typen av förhållande man hade tillsammans fast det inte var det. Man kanske tillslut inser att känslorna man trodde sig ha i förhållandet projicerades från sig själv i en önskan att äntligen ha hittat rätt, trots att verkligheten egentligen såg väldigt annorlunda ut. Kärleken man trodde sig känna var projicerad från en önskan om en kärlek man längtar efter. Man inbillar sig själv att det perfekta förhållandet man tror sig ha egentligen är precis som kärleken, en projicering, det är bara en illusion.

Kanske kan man även tro att det man känner är kärlek, när det enda som egentligen finns är passion? 
Kan fortsätta med diskussioner som dessa i en halv (eller en hel) evighet men jag ska skona er redan nu. ;) 




Jag har i alla fall packat och städat och tvättat och grejat på med sånt idag, nu är det bara lite självpyssel kvar så som att klippa naglarna, måla och känna sig lite fin. Eller tja.. fin och fin men liksom.. Bättre i alla fall? ;) hehe!

En annan grej jag tänke säga är att jag har lyssnat svinigt mycket på Breaking Benjamin på slutet. Tänkte därför länka ett par favoriter så att ni får njuta ni också!





Så, där har ni mina 3 favoriter so far, enjoy! :D


I will not fall, I will not fade, I will take your breath away

Helluuuu! :)

Förlåt för dålig update, jag har haft ett liv förstår ni. Ni vet, ett sånt där som involverar männoskor som man faktiskt träffat IRL ;)

Igår var det då skylt söndag och jag hittade en massa fina grejer, jag ville verkligen ha typ.. Allt :P haha
MEN, jag var faktiskt jätte duktig och köpte bara 2 grejer, en ring och ett halsband som jag bara blev alldeles kär i! :] hihi och japp, you guessed it, jag har bilder!!
Bilderna suger dock.. Särskilt halsbandet är mycket finare i verkligheten!


Det var ett jätte fint halsband, värsta über blingigt :D



Här är ringen, underbar va??? :D Gissa priset? .... 20 kronor! :O I know, right? ;)



Min lillasyster hittade även det här fina armbandet för ynka 15 kr. Häftigt! ;)

Så... Förutom shoppandet så fick vi även besök igår och jag bjöd på mina mumsigt nougat rutor som jag lyckligtvis hann baka kvällen innan, kom på att ta en bild innan jag ställde undan dom, dock så var det HEMSKT nära att jag skulle glömma. :)



Så, there you go! Dom är sååååå goda!!

Så om man nu ska ta igen för lite lost time också så måste jag ju berätta att jag ska baka ikväll också, jepps that's right! ;)

Det blir bountykaka och en twixgodis-kaka, suuuuper mumsigt! Jag ska lägga upp bilder efter kvällens bravader senare.

Förutom mina proffsiga bakexpert-sidor (nej jag är inte seriös) hos mig så ska jag över gå till något jag är mindre bra på. - Packning!
Jepp, I am an over packer xD  jag proppar ner allt i den där lilla väskan ända tills den är full och sen byter jag till den stora i alla fall. Haha jepp, sån är jag xD

Men nu väntar ju den kommande stockholmsresan bara runt hörnet och jag har nte börjat packa än *gulp*, dessutom har jag så fruktansvärt med plugg att göra att jag vet inte riktigt vart jag ska ta vägen!

Men jag ska i alla fall försöka ta tag i packning, tvättning och andra husliga sysslor idag så får jag plugga lite ikväll och sen imorgon också för jag far ju på onsdag! Nära nära är det!

Jag är så super peppad så det är ju sjukt, längtar verkligen galet mycket till på Onsdag så då får ni har överseende med en sämre uppdatering än det varit hittills. :)

Blir förmodligen ett mer seriöst "Sandra tänker" inlägg senare idag/kväll också för jag känner att det kan behövas. :)

Braiga stunder bland annat =)

Nu blir det en liten bildbomb här, lite bilder från igår när jag umgicks med fina knäppgökarna Rehn och Jonsson och senare även Daniel och Jeanette :)  dessutom blir det lite bonus bilder på lillasyster från någon av våra fina tjejkvällar/systerkvällar. :)



Första bilden på glassen jag bar upp till Jasmines rum....


Nästa bild.. Ungefär 2 minuter senare... xD haha det är hennes sida som är tommast xD jag slutade äta men det märkte inte hon.. xD

AAAAAHHH!

- Oh no you didn't! :O 
- Yes I did... :] 

Glass + Jasmine = NOTHING

Jepp, en och annan kladdkaka går ner det med! ^^

Ja.. Vi tar en till!

HIHIHI!!! Jonsson i sin fina nya t-shirt xD xD AWESOME!

"Fat people are hard to kidnap"  IHIHIHIHI XD

Lilla rehn och jonsson... Jonsson med ny mössa och sjal, rehn med sin glittriga mössa xD haha

Försökte få en närbild på Rehns fina rosa-glittriga mössa men han tyckte inte om idén xD

Lilla rehn i SIN nya t-shirt. Denna fick vi springa från en carlings butik till nästa för att få tag på eftersom jonsson snodde den första xD haha Det var sista som fanns nämligen.. :P ;)

Jonsson köpte nya tofflor också.. Haha aren't they CUTE? :]

Jag tog en kula för dig och fick en smula tillbaks

Jag blev så hemskt partysugen efter min lilla amatör-bartender dag idag :) Därför åker denna låt upp på bloggen i racer fart!
Älskar denna låten när jag far ut, känner peppen!



Gubben i Lådan


Fått en flaska i huvet, legat sövd på akuten.
Varit död i minuter, hela själen var bruten.
Blivit jagad av snuten, varit vilsen på djupet.
Jag har famlat i mörker, men i dig såg jag ljuset.
Och för dig har jag låtsas, och dolt mina tårar.
Med dig blir jag mindre, som gubben i lådan.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.


Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.


Blivigt lämnad i staden, medan du gick och blunda.
Fick en känga mot magen, tills jag smakade gatan.
Ändå gick jag tillbaka, och jag måste va galen.
Som nyss blivit bedragen, och som tänkte på laget.
För jag tänkte på jag-et, och jag såg alla tecken.
Men jag ville va bättre, men då blev allting sämre.
Jag vägrar att inse, du sviker mig alltid.
Jag gräver min grav för dig, jag är en soldat för dig.


Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.
Tusen gånger om.


Ställ oss båda på en våg, och snart så flyger du bland stjärnor.
Jag bär tyngden utav rymden, ändå finns du i mitt hjärta.
Ta mitt skimmer, för jag brinner.
Du är blott en blek lanterna, jag har gjort det här så länge.
Jag kan lika väl fortsätta.


Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.

Jag tog en kula för dig, och fick en smula tillbaks.
För dig ska jag, göra det tusen gånger om.
Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.

Jag har givit dig allt, och jag har ingenting kvar.
För dig ska jag göra det tusen gånger om.


Once upon a time there was a man... or.. wait, what?

Hej igen dear readers! :)

Idag har jag ännu en smaskig dikt/kort historia skriven av min andra kära vän Patrik Rehn ;) haha
Igår hade vi en dispyt om vem som skulle äga min rumpa. Denna dispyt tjänade som inspiration för käre Rehns fantasi. Here it goes: 

Once upon a time there was a Little girl. She had an ass That her dear Friend Patrick one day would steal. She feared the day of said stealing, She didn't want to loose her Behind.

Patrick plotted and plotted until he could Plot no more... He still could not find the perfect plan. He lay through sleepless nights wondering until he could wonder no more... Then he gave up the idea.
THE END!

Story written by Patrik Rehn.

Var det inte en fin historia säg? :) Jag äääälskar lyckliga slut liksom!

För övrigt (japp, återkommande fras. :P ) så ska jag göra en juldrink idag! :) Japp. Det ska jag!
Men jag hade faktiskt inte tänkt vara så snål att jag inte ger ut receptet. Nej nej! Jag är snäll jag :)
Kom bara ihåg att jag ännu inte provat receptet, det blir ett senare äventyr. Så, enjoy och lycka till! :)

Recept:

3 lime, pressade
3 clementiner, pressade
2 msk farinsocker
3 juläpplen, urkärnade och tärnade
1 dl russin, tärnade
4 stjärnanis
1 l is, krossad
Julmust
Sockerdricka

Du mixar lime och clementinjuice med farinsocker, äpplen och russin.
Efter det mixar du igen med krossad is.
Häll upp i höga glas och toppa med hälften sockerdricka och hälften julmust!
Som garnering kan du sen använda stjärnanis, äppelskivor och lime.
Bon apetit!

För de som önskar en vuxen version av denna drink kan använda sig av vodka eller rom.



Visst ser den julig och god ut? :)


Hearing your voice on the voice on the phone make me feel further from home

Denna dag har bestått av mycket studerande. Jag har nämligen påbörjat en ny kurs - Psykologi. Det är ingen lek vill jag lova! Har idag läst ca 60 sidor och har knappt gjort något alls trots det. Inte riktigt så lätt som jag hade föreställt mig. :)

Så det har varit mig roliga dag där! Nej, men nästan. Jag kan berätta om andra roliga saker istället?

JAG HAR BOKAT STOCKHOLMSRESAN! Japp. Jag är peppad. Eller... märks inte det? ;)

Förutom min extrema pepp för det spontana i livet (stockholm) så har jag även belönat mig själv med en lång härlig dusch med denna underbara produkt som sällskap:



Man luktar såååå gott efteråt!

Men förutom denna intressanta person vill jag passa på och tipsa om en brud jag tycker är så ruskigt duktig singer/songwiter. Tycker ni om Evanescence? Då gillar ni henne!

Cloe Beaudoin - Here she is! :) Spana in hennes "Originals", där hittar ni låtarna hon skrivit själv!

För övrigt så skall jag berätta ännu en pinsamhet. Ni kommer kanske ihåg min tragiska olycka med hälsen? Well, I did it again! På den andra foten! :O
Hur lyckas jag säg? Japp - det undrar jag med!

Ha en super kväll!


Only a mind which knows wisdom can speak with a heart of poetry

Jag hade nu tänkt som första inlägg är smacka upp en liten fin dikt en vän kom på under ett samtal, mycket vackert! ;)

Fly free and let loose in order to soar to new heights.
Fly free and let loose for the sole purpose to e
nrich your life.
Fly free and let loose and reach that dare to be great moment.
© Jonsson, Patrik

Som sagt mycket vackert skrivet av nyblivna poeten, Patrik Jonsson.

För övrigt tänkte jag berätta att jag har har lyckats karva bort en lite köttbit ur min häl. :)
Grattis till mig! Jag sprang i trappen där hälen gled bakåt men jag var mitt i ett språng framåt så hälen som fastnade i den vassa kanten på trappen, jag hittade köttslamsan i socken. :) Äkta Sandra!

Övriga tankar that came to mind yesterday, är..
Det här med att skapa sin egen verklighet. Samspelet mellan det undermedvetna och det medvetna. Till vilken grad är det möjligt att skapa sin egen verklighet? Går det verkligen att göra det via en medveten tanke, eller skapas denna egna verklighet genom en undermedveten känsla, eller kanske ett hopp. Så som vi skapar oss vår egen verklighet i till exempel placebo effekten, sockerpiller som botar! Det är ju ganska otroligt, eller hur?

Sen läste jag också i illustrerad vetenskap om "Placebos onda tvilling - Nocebo". Jag följde upp denna linje ytterligare via internet också.
Det intressanta är det att när försökspersonerna skulle få sin "medicin" så sa läkarna till hälften av personerna att det kunde uppstå bieffekter så som illamående och liknande. Jag kommer inte ihåg exakt vad det var för andra effekter, men faktum var att en stor andel av försökspersonerna som fick veta om bieffekterna av socker medicinen, fick faktiskt ont i magen och mådde dåligt. Medan de andra som inte fick veta något om bieffekter mådde bra.

Kan det vara så också i en medveten tanke? Om man leker lite med sina egna tankar, positivt och negativt.
Kan man till exempel bli sjuk, eller simulera en sjukdom om man tänker att man är sjuk? Eller kanske bara vet att det finns en RISK för att bli sjuk? Kan man då bli sjuk enbart för att man vet om risken?

Det finns något som kallas attraktionslagen. Där man attraherar olika saker utifrån känslor, tankar och handlingar.
Till exempel så tror man där att man attraherar det man tänker på, tänker man då till exempel:
"Jag ska inte bli sjuk" så har man i och med tanken "sjuk" som är en negativ tanke, attraherat sjukdomar. Dvs, man är mer mottaglig för detta eftersom kroppen ställer in sig på detta. Man erkänner att en sjukdom finns och kroppen kan därefter simulera eller faktiskt skapa symptomen av sjukdomen. Kanske rent av bli sjuk på riktigt om kroppen attraherat det, denn kanske inte kämpar bort bakterier på samma sätt? 
Tänker man å andra sidan i stället såhär:
"Jag ska vara frisk" så attraherar man god hälsa i och med att man har bytt ut den negativa fokuseringen på "sjuk" mot en positiv tanke som "frisk". 

Kan det ligga något i det att man lurar sig själv genom för mycket information i svagare känslomässigare stadier, så som oro, rädsla eller stress? Vem vill väl bli sjuk när man är stressad liksom? Ingen, det skulle öka på mer stress så man tänker " jag ska minsann inte bli sjuk!"
Men vad händer? Jo i alla fall för mig så brukar jag alltid bli sjuk när det är som minst lägligt.

Kan denna attraktionslag vara något vi bör ta på större allvar och lära oss av?

Förlåt, långt inlägg! Nästa blir kortare! :)


He said, She said

I was never good enough
I could never be what you wanted
im gonna die trying
so just kill me now
I was never good enough
I was never gonna make it
im gonna die trying
so just kill me now

Text från låten He said, She said av Social Code. En ny favorit. =)


I will come again, don't write me off just yet

Japp ska väl börja med första intressanta inlägget här då! ;)

Jag kan inte sluta tänka på Turkiet. Det var så otroooligt härligt där! Det var dessutom min första resa, hihi :D
Sparandet är redan i full gång och jag ska banne mig iväg snart igen! Vänta bara ;)

För övrigt så går en del av dessa sparade slantar till en MYCKET spännande stockholmsresa! Varför jag ska titta förbi där får ni nog reda på senare kära läsare! (När jag nu hade några (A) )

Jag ska boka biljetten imorgon i alla fall och jag har ingen aning om när jag kommer hem igen! Haha jag har nämaligen inte bokat någon biljett tillbaka... Spännande spännande! Förhoppningsvis hamnar jag inte på gatan.. Det vore... Väldigt.. unfortunate..and.. inconvinient, och rätt obekvämt må jag säga. Men men, alltid löser det sig på nått sätt!

Nope nu ska jag ta tag i plugg och lite läsning, denna serie börjar växa i mina ögon faktiskt! :)
och japp, jag måste läsa den... För plugget! HAHA! ;)



och lite minnen...











Femstjärnigt med all inclusive satt inte helt fel! ;)

ÄLSKADE btw parasailingen! <3


New hope reborn, sunrise consoles at the break of dawn

Hej hej!
Ja jag hade alltså tänkt försöka mig på det här med att blogga.

Jag kommer att lägga ut mycket låtar här, men jag kommer även att skriva en hel del och berätta om mina dagar och så. Jag kommer att skriva om mitt liv, mina tankar, mina åsikter och såklart allt annat som dyker upp i huvudet! :)
Lär bli en mångsidig blogg detta!

Hoppas att det känns roligt att läsa! :D

 / Sandra

RSS 2.0